Петър Петков се обучава в академията на Барселона

🇪🇸 В периода 14-16 март Петър Петков бе част от треньорско обучение в академията на Барселона, проведено основно на базата на испанския гранд.

💱 Инвестираната сума в обучението бе над 3500 лева, като близо половината от нея бе набрана чрез нашата инициатива “Годишно клубно членство”, в която физически лица имат възможност да подкрепят нашата дейност чрез годишен членски внос в размер на 100 лева.
В тази връзка благодарим на всички, които ни подкрепят и вярват в нашата работа! 🙏

 

След обученията в италианските Аталанта (Бергамо) и Милан през 2022 година, както и в английският Уулвърхямптън през 2023 година, това бе четвърто обучение в чуждестранна академия за Петър Петков.
През месец ноември предстои обучение в португалския гранд Бенфика!

👨‍🏫 По време на лагера ни в Самоков от 1-5 април бе проведена дискусия/презентация с участващите подрастващи футболисти на тема философията на Барселона. На нея показахме нагледно защо подаването е по-важно от индивидуалната игра и защо късите подавания са по-печеливши в сравнение с дългите подавания.
🗣👥 В края на април бе проведена треньорска среща, на която всички колеги в нашата школа бяха запознати в детайли за модела и начина на обучение в академията на Барселона.

📖 Относно самото обучение в “LA MASIA”, най-голямо впечатление направи концепцията на Барселона на всички нива, а именно – къси подавания и образуване на триъгълници във всяка част по терена.
Нещо, което не е трудно да забележи всеки футболен фен или специалист, но ние имахме възможността да разберем идеята, целта и начина, по който успяват да го осъществят.

🏃 Съществена разлика при игровите формати с тези в България е факта, че в Барселона от най-малката им възраст (U8) се практикува “Футбол 7”. С други думи, те не практикуват “Футбол 5” във футболните си срещи.

🔝 Както във всички силни европейски школи, един отбор е съставен по начин, по който да разполага с не повече от двама почти равностойни подрастващи футболисти на една позиция.
От U9 до U12
Барселона разполага с по два отбора във всяка възраст.
Отборите в детските възрасти са съставени от поне двама треньори.

👀 Изгледаните тренировки и проведените разговори с треньорите от академията на Барселона дават спокойствие и увереност на целия ни треньорски екип, че нашата школа работи в правилна насока и предлага възможно най-високото ниво на обучение спрямо ресурсите, с които разполагаме към момента.

📈 Надяваме се, че проведеното треньорско обучение ще допринесе за допълнителното повишаване на знанията и опита на всички треньори в нашата школа, както и за цялостното усъвършенстване на нашия модел на обучение с подрастващи футболисти!
 

🤝 Продължаваме да инвестираме значителни суми в треньорски обучения, като отново благодарим на всички за огромното доверие, което превърна “Академия Петков” в една от най-предпочитаните футболни школи в София!

🙌 Напомняме, че целият ни труд е в името на децата, които обичат футбола, мечтаят за бъдещи успехи и искат да развиват непрекъснато своите умения, способности и навици!

🔜 Следващият лагер, на който ще презентираме философията на академията на Барселона, ще бъде лагерът ни в Самоков от 15-19 юли! Записването за него продължава до 14 юни!
⚽ На 3 юни стартира нашето професионално решение за учебно-тренировъчен процес през лятото, а именно – Лятно футболно училище от 9:00 до 13:00 часа всеки делничен ден!
📍
За информация и записване за всички наши учебно-тренировъчни занимания посетете раздел “Новини” – http://www.academypetkov.com/news 
👌 Нашият страхотен екип от лицензирани треньори Ви очаква на терена!

Разгледай още

Лятно футболно училище – професионалното решение за учебно-тренировъчен процес през лятото

  Главен треньор на школата е Петър Петков, който през последните 24 месеца премина треньорски обучения в италианските грандове Аталанта и Милан, английския Уулвърхямптън и

Прочети повече