Петър Петков остана очарован от работата в школата на Аталанта

Съвсем скоро основателят на “Академия Петков” бе на треньорско обучение в един от най-успешните отбори през последните години – Аталанта.
 
В програмата там бяха включени както теоретични, така и практически занимания. Страхотно впечатление ни направи структурата на школата и на отделните тренировки, строгата организация и конкретната философия, която се следва в клуба.
 
Съществената разлика, която отличихме между работата на повечето български школи и тази на Аталанта, е броят на хората в треньорския екип във всяка от отделните възрасти. Поне трима са треньорите, които работят дори в най-малките групи от деца – средно по един треньор на пет деца.
 
Щастливи сме, защото в тази насока ние намерихме съществена прилика между “Аталанта” и “Академия Петков”. Причината е, че при нас един треньор тренира между 4-6 деца в група. Факт, който ни позволява да развиваме уменията и качествата на децата по-бързо и по-ефективно от болшинството от футболни школи в България, където един треньор работи с поне 12-15 деца.
 
С тази стъпка “Академия Петков” продължава да работи в насока подобряване на качеството и нивото на обучение в школата, която провежда индивидуални и групови тренировки в различни нива на обучение.
 
Гордеем се с факта, че в качеството си на основател на школата, Петър Петков не спира да търси начини за своето професионално развитие като треньор.
 
Съвсем скоро предстои среща на целия ни треньорски екип, на която Петков ще сподели безценния си опит от престоя в Бергамо. На нея ще бъдат уточнени и предстоящите специализирани футболни лагери и летен спортен лагер, които нашата школа ще организира или ще бъде съучастник в организацията.
След това те ще бъдат обявени и на нашия сайт, както и на страницата ни във Фейсбук.
 
Ако желаете да включим Вашето дете в индивидуалните или груповите ни тренировки, позвънете на телефон 089 5027 006.
Нашият страхотен екип от лицензирани треньори Ви очаква!

Разгледай още