Петър Петков премина 5-дневно треньорско обучение в Милан

Основателят на “Академия Петков” премина 5-дневно треньорско обучение в световния гранд Милан в периода 26-30 септември.

Обучението имаше теоретична част, провела се в “Casa Milan”, както и практическа част, провела се на “Vismara Sports Centre” – там, където академията на Милан провежда своите учебно-тренировъчни занимания.

По време на теоретичните занимания имахме възможността да се срещнем с професионалисти на различни длъжности от екипа на академията на Милан, като техните знания и начинът, по който представиха и предадоха информацията към нас, бяха възхитителни.

В практическата част най-голямо впечатление ни направи основната идея в школата на Милан и тя е обучение чрез игра (в пряка връзка с отсъствието на “уличния футбол” при децата в днешно време).
Малки игрови форми присъстват в голяма част от тренировките на всички възрастови групи.
Интересно бе и съдържанието на една тренировка в академията
, като при всички възрастови групи тя е с времетраене от 2 часа.
Длъжни сме да отбележим факта, че в академията на Милан тренират само и единствено подрастващи футболисти, селектирани от тяхната мрежа от скаути.

Както и при посещението на академията на Аталанта по-рано през годината, и тук не забелязахме деца, които значимо да се отличават като талант от децата в България.
Дори напротив – ние продължаваме да смятаме, че в нашата страна има деца със също толкова, та дори по-голям талант и потенциал за бъдещо професионално развитие като футболисти.

Надяваме се, че с обучения в успешните европейски клубове и техните академии, ние ще продължаваме да трупаме знания и опит, с които да помагаме на децата в нашата школа да развиват все по-успешно своите футболни умения!

За информация и записване за нашите учебно-тренировъчни занимания посетете:
http://www.academypetkov.com/news
Нашият страхотен екип от лицензирани треньори Ви очаква!

Разгледай още

Лятно футболно училище – професионалното решение за учебно-тренировъчен процес

  Главен треньор на школата е Петър Петков, който през последните 24 месеца премина треньорски обучения в италианските грандове Аталанта и Милан, английския Уулвърхямптън и

Прочети повече