кои сме ние

Създадохме “Академия Петков” с много любов и мисъл за Вас и Вашите деца!

Още от самото начало идеята на нашия основател – Петър Петков, бе да създаде школа без еквивалент в България. И смятаме, че вървим по правилните стъпки.

За краткото време, в което се развиваме като футболна школа, ние доказахме, че не сме просто школа за индивидуална подготовка. Освен футболното обучение, ние организирахме редица други спортни мероприятия, които не спираха да носят емоции на нас, децата и техните родители!

Стартирахме на 1 юни, 2019 година с много настроение, много нови идеи и безплатна тренировка за всички желаещи деца!

3 месеца по-късно сътворихме прецедент, организирайки безплатен турнир с награди за всички деца, които бяха посещавали нашите тренировки през лятото!

4 дни преди Коледа организирахме благотворителен турнир с участието на Божидар Чорбаджийски и Симеон Славчев, като всички деца получиха комплект от коледни подаръци, а събитието бе отразено от няколко водещи телевизии!

В началото на месец март, 2020 година организирахме нов благотворителен турнир с участието на Божидар Чорбаджийски, Валентин Антов и Петър Занев, които дори бяха в ролята на треньори на децата, трениращи в нашата школа!

Въпреки трудните времена след това, ние продължихме да даваме най-доброто от нас за Вашите деца, организирайки онлайн обучение!

Завръщайки се на терена, ние отново намерихме начин да зарадваме всички деца в школата, като оттогава насам редовно им подаряваме пълни комплекти от училищни пособия за новата учебна година!

От септември, 2020 година стартирахме връчването на награда за “Играч на месеца”, както проведохме и вътрешни турнири с награди за най-добър изпълнител на дузпи, най-точен стрелец, най-техничен футболист и други.

От началото на 2021 година стартира и нашата поредна нова инициатива – вътрешни турнири един срещу един и двама срещу двама!
От края на 2022 година тези турнири се провеждат под надслов “Учим се, докато играем и се забавляваме“.

От началото на 2024 година награждаваме по един от подрастващите във всички нива на обучение с медал за “Най-добър играч в тренировката”.

Проведохме различни спортни и специализирани футболни лагери, чрез които развихме футболните умения на подрастващите футболисти и направихме любовта им към спорта и в частност футбола още по-голяма!

Създадохме и продължаваме да създаваме една красива история, в която отреждаме място само на хора, които наистина го заслужават!

Станете част от нашето необикновено футболно семейство!

коЙ е Петър Петков

Основател на школата е Петър Петков, който има богата визитка за своите скромни 28 години. С повече от 10 години опит като състезател, някои от които в отборите на Берое и Ботев (Пловдив), той има богат практически опит, който несъмнено му помага при работата с деца.

През 2017 и 2018г. е награден за отличник на Треньорски факултет на НСА “Васил Левски”.

През 2018 г. завършва НСА “Васил Левски” с най-висок успех (5,97!!!) сред всички абсолвенти, като пише дипломна работа на тема “Модел на обучение на 7-8 годишни подрастващи футболисти”.

Притежава треньорски лиценз UEFA B, като в същото време е първият треньор по футбол, вписан в Регистъра на треньорските кадри към Министерството на младежта и спорта.

През 2019 г. става магистър по “Спортен мениджмънт”, като отново защитава успешно своята дипломна работа – този път на тема “Създаване на футболна школа за деца между 5-12 годишна възраст в град София”.

Петър Петков работи като експерт в Министерството на младежта и спорта в периода 2019-2020 година. През този период той участва в редица семинари, свързани с доброто управление в спорта, като можем да отличим международния семинар в Будапеща, Унгария в края на 2019 година.

Към момента Петков е докторант в НСА “Васил Левски”, като пише дисертационен труд на тема, свързана с обучението и усъвършенстването на техническите и координационните умения на подрастващи футболисти.

В кариерата си като треньор, Петър Петков постига значителни успехи с отбора на ФК Талант. Поема тима в момент, в който той няма нито една спечелена купа, за да го превърне в един от водещите отбори в неговата възраст. Под негово ръководство ФК Талант печели редица купи от турнири и записва серия от победи в първенствата на БФС.
Клубът записва престижни победи срещу двата столични гранда – Левски и ЦСКА.
Интересен е фактът, че в този период родители на някои от най-талантливите деца в София сами проявяват интерес да бъдат част от набора, воден от Петков.

С оглед на добрите си изяви, Петков е поканен на работа в школата на ЦСКА (София), където през първите си месеци печели 2 купи с 2 различни възрастови групи. След 13 месеца усилена работа в ЦСКА, той напуска в търсене на по-подходяща среда за неговото професионално развитие като треньор. През тези 13 месеца Петков привлича някои от най-талантливите деца за възрастта си в школата на ЦСКА, а неговите отбори печелят десетки индивидуални и отборни отличия. За краткото време в школата, той прави всичко възможно, за да подобри учебно-тренировъчния процес на подрастващите, като включва и малки групови тренировки в седмичната програма.
Петков налага необходимостта от включването на помощник-треньор във всеки от наборите в школата (което в началото не се приема от ръковоството на клуба), както и изисква кондиционен треньор за своя набор. Въпреки трудностите и пречките, които среща в клуба, Петков превръща набор 2013 на ЦСКА в един от доминиращите отбори за възрастта си, като работата му е оценена както от колеги, така и от родители на конкурентните школи.

През 2022 година Петков преминава треньорски обучения в две от най-успешните италиански академии – Аталанта и Милан, а през 2023 година преминава обучение в академията на Уулвърхямптън.
В следствие на обученията, “Академия Петков” непрестанно усъвършенства своя модел на обучение, като цялата школа работи все по-успешно и ефективно с подрастващи футболисти.

Петър Петков непрестанно доказва своето положително влияние върху спорта и в частност футболното и личностното развитие на децата, като в същото време е оценен високо от родители, колеги и футболни деятели.

Петър Петков знае как се постигат успехи, убедете се сами!

Какво казват другите за нас